Most Used App In South Korea, Dog And Cat Colouring Pages, If Mangroves Need To Be Removed, What Must Be Done?, Best Golf Balls For High Handicappers, Toro Newtown Sushi Menu, Spyderco Native 5 G10, Cody Jinks Unchecked Aggression, Ge Washer Control Board Reset, Image Of Dice, Irish Potato Side Dishes, " /> Most Used App In South Korea, Dog And Cat Colouring Pages, If Mangroves Need To Be Removed, What Must Be Done?, Best Golf Balls For High Handicappers, Toro Newtown Sushi Menu, Spyderco Native 5 G10, Cody Jinks Unchecked Aggression, Ge Washer Control Board Reset, Image Of Dice, Irish Potato Side Dishes, " /> Most Used App In South Korea, Dog And Cat Colouring Pages, If Mangroves Need To Be Removed, What Must Be Done?, Best Golf Balls For High Handicappers, Toro Newtown Sushi Menu, Spyderco Native 5 G10, Cody Jinks Unchecked Aggression, Ge Washer Control Board Reset, Image Of Dice, Irish Potato Side Dishes, " /> Most Used App In South Korea, Dog And Cat Colouring Pages, If Mangroves Need To Be Removed, What Must Be Done?, Best Golf Balls For High Handicappers, Toro Newtown Sushi Menu, Spyderco Native 5 G10, Cody Jinks Unchecked Aggression, Ge Washer Control Board Reset, Image Of Dice, Irish Potato Side Dishes, " />

popullsia e korçës 2020

popullsia e korçës 2020

Megjithëse jeta qytetare lindi në mesjeten e vonët , terreni ka qene i banuar shumë shekuj me pare .Rajoni i Korçës është një nga qendrat më të rëndësishme kulturore dhe ekonomike të Shqipërisë.Vendlindja e muzikës qytetare , vend i bukurisë natyrore me liqenet , zonat malore dhe parqet kombëtare. Gjatë vitit 2019, shtesa natyrore e popullsisë është 6.624 banorë (Lindje-Vdekje), duke pësuar një rënie Regjistrimi i fundit i plotë i popullsisë është bërë në vitit 1981, kur Kosova kishte 1.584.000 banorë. Popullsia në regjistrimin e vitit 2011 eshte 3.438 Banore. Fax: ++ 355 (0) 822 43353, Ne jemi Agjensia Imobiliare Nr. According to the last national census from 2011, the county has 220,357 inhabitants. Në këtë zonë gjenden burimet e tre lumenjve të Shqipërisë (Devoll, Shkumbin dhe Osum). Popullsia e Kosovës. Voskopoja dallohej për prodhimin e shajakut për eksport, Dardha për punimin e drurit, Bradovica për punimin e enëve prej balte, Progri për ndërtimin e banesave dhe Opari për punimin e drurit e për shtrimin me kalldrëm. Arti më i vjetër, embrioni i të cilit gjendet 8.000 vite në thellësinë e kohëve. Shumë interesante janë edhe ditët e festave si Pashkët, Krishtlindjet, Karnavalet apo festa e birrës, që shënojnë dhe numrin më të madh të  vizitorëve në qytet. 09/12/2020 . Korça konsiderohet simbol i mirëkuptimit dhe bashkëjetesës ndërfetare. Në Korçë kalon rruga kombëtare që lidh Shqipërinë Juglindore me Greqinë, qytetet Selanik, Larisa etj. 09/12/2020 . (Në përvjetorin e Republikës shqiptare të Korçës, (10 dhjetor 1916- 10 dhjetor 2020) ROLI I SALI BUTKËS NË SHPALLJEN E REPUBLIKËS SHQIPTARE TË KORÇËS. Popullsia mesatare: është numri i banorëve në një zonë të cakuar në mesnatën e 30 Qershorit dhe 1 Korrikut të një viti të caktuar. Me 10 dhjetor 1916,si rezultat i përpjekjeve të patrioteve korçarë me në krye Themistokli Germenjin u shpall Krahina Autonome e Korçës. Popullsia e Shqipërisë është futur në një cikël tkurrjeje me skenarë të zymt ... 10 orë më parë 25/10/2020. Pas viteve ’90 qyteti pati një lëvizje të ndjeshme të popullsisë prej migrimit brenda vendit si edhe emigrimit jashtë shtetit. Popullsia e Shqipërisë në 1 Janar 2020 rezulton 2.845.955 banorë duke pësuar një rënie me 0,6 %, krahasuar me 1 Janar 2019. Të katërta stinët kanë bukurinë e vet për një udhëtim në Korçë. Korça karakterizohet nga një klimë pjesërisht mesdhetare malore dhe pjesërisht kontinentale, me dimër të ftohtë dhe verë të nxehtë e të thatë. Mitropolia e Shenjtë e Gjirokastrës Selia: Gjirokastër.Rr. "Alqi Kondi", nr. Në rrugën KORÇE - ERSEKË . Statistikat e popullsise se Shqiperise jane marre kryesisht nga INSTAT dhe nga burime te tjera per vitet me te hershme. Shkrmi është dokument me vlerë për krimet e kryera nga […] Korça është qendra më e madhe administrative e Shqipërisë juglindore, qyteti më i madh i rajonit i themeluar në shekullin 15-të. +355 8424266 Fax +355 8423773 Katedralja “Ngjallja e Krishtit”, Gjirokastër: +355 692052880 mitropolia.gjirokaster@yahoo.com. Qarqet e Shqipërisë; Numri: 12: Popullsia: më së paku 70,331 (Gjirokastër) dhe më së shumti 811,649 ()Sipërfaqja: më pak territor 766 km 2 (296 sq mi) dhe më shume territor 3,711 km 2 (1,433 sq mi) () Its capital is the city Korçë Popullsia banuese disagregohet sipas moshës dhe gjinisë si dhe sipas qarqeve. Historia e Kishës Kisha Orthodhokse 2020-04-19T12:28:45+02:00. +355 8424266 Fax +355 8423773 Katedralja “Ngjallja e Krishtit”, Gjirokastër: +355 692052880 mitropolia.gjirokaster@yahoo.com. Faleminderit që na besoni! Post navigation Mitropolia e Shenjtë e Gjirokastrës Selia: Gjirokastër.Rr. Ju mirëpresim pranë zyrës tonë! Liqenet janë Prespa e Madhe dhe Prespa e Vogël. Ekspertët e INSTAT shpjegojnë se kjo si pasojë e rritjes së jetëgjatësisë, si dhe nga ana tjetër e lindshmërisë, e cila vazhdon të jetë nën nivelin e zëvendësimit. 1 në Qarkun e Korçës! Author: Admin2. Përveç kombësisë shqiptare popullsia në qytet dhe rreth tij është e përzier me vllehë, sllavë dhe rumunë. Shpallja e Vetëqeverimit Shqiptar të qarkut të Korçës më 10 dhjetor 1916 është një ngjarje madhore në historinë e Shqipërisë. Deri në vitin 650 p.e.s. Vithkuqi përmendet për arrat dhe çajin me nam, për mishin e pjekur dhe bulmetin. Karakterizohet nga disa erëra lokale si Voskopojarja, erë jug-perëndimore, Morava, Devollka etj. Rrugët kryesore auto janë: Korçë-Elbasan-Tiranë, Korçë-Ersekë, Korçë-Bilisht-Kapshticë. VLERSIM Popullsia e Kosovës, 2017 28/06/2018; VLERËSIM Popullsia e Kosovës, 2016 29/06/2017; VLERËSIM Popullsia e Kosovës, 2015 ... 22/12/2020; Anketa e Mbeturinave Industriale (AMI), 2019 22/12/2020; Rreth Nesh. Most of the region's inhabitants are ethnic Albanians, but there are also important communities of Greeks (especially in the South), Macedonians (especially in the East), Aromanians (more concentrated in Western parts) and Roma. Në rrugën KORÇE - ERSEKË . Në veshjet për burra, tipi më i përhapur deri në fund të shekullit XIX ka qenë veshja me fustanellë e cila më vonë u zëvendësua me poture. Maqedonia Helene. 27. Rekordin e mbajti Qarku i Lezhës, ku 60% e popullsisë në moshë pune nuk […] Zona e Korçës e ndodhur në Truallin historik të ilirëve dhe është banuar që nga mijëvjeçari i katërt p.e.s. Por, paturpësia e grekëve nuk paska kufij dhe padituria e […] ... Pulahë, Bollovode (Ujë të Bardhë) dhe Kamenicë. Gjellët karakteristike korçare janë: petanik me fasule, lakror, përvëlak i ardhur, lakror me qumësht, kërnacka etj. [1] In conjunction with numerous national natural sites and areas, the National Agency of Protected Areas has the Fir of Drenovë National Park and Prespa National Park under its administration. Mit’hat Frshëri ka shkruar shumë libra dhe shkrime të ndryshme për historine e Shqipërisë; historianët Luan Malltezi dhe sherif Delvina kanë botuar ndërkohë mjaft prej tyre. Etiketa: Censusi 2020 , popullsia e shqiperise , … "Vasi Kolevica Art" është një hapësirë arti, një Galeri në zemër të Korçës, që mbart në ambjentet e saj ngrohtësinë e artit të qeramikës. Serenatat lulëzimin e tyre e patën në vitet ’30, megjithatë ato vazhdojnë të këndohen edhe sot në çdo familje korçare apo baret dhe restorantet me muzikë live. Tipi i banesës popullore korçare ka qenë ai me çardak, por në fshatra janë përhapur mjaft edhe banesat e tipit qytetar. Përveç kombësisë shqiptare popullsia në qytet dhe rreth tij është e përzier me vllehë, sllavë dhe rumunë. Shtrihet në pjesën Juglindore të vendit, në rrëzë të malit të Moravës, në lartësinë 869 metra mbi nivelin e detit. 4.Popullsia . 15/12/2020 . Për më tepër Korça gjatë gjithë vitit ofron aktivitete të shumta kulturore, festa e panaire që do ta bënin akoma më të këndshëm qëndrimin tuaj në këtë qytet. The UNESCO Ohrid-Prespa Transboundary Biosphere Reserve is also encompassed in the county. Popullsia në 1 Janar dhe norma vjetore Në variantin më te keq, braktisja e trojeve do të jetë masive; në rastin më të mirë e di vetëm Zoti. Published Date: January 10, 2021 Leave a Comment on E Diela pas Theofanisë-Predikon Mitropoliti i Korçës, Hirësia e Tij +imzot Joani! Popullsia e Shqipërisë në rënie pa kthim Sipas Mediave, 14 shkurt 2020 Rritja e popullsisë së Shqipërisë po shkon drejt shuarjes, teksa shtesa natyrore, në pikiatë. Interesante do të ishte Korça edhe në stinën e vjeshtës ku përveç se do të shijoni bukuritë e qytetit do të keni mundësinë të provoni frutat e mrekullueshme të zonës. 11 korriku sipas Organizatës së Kombeve të Bashkuara shënon Ditën Botërore të Popullsisë. Nga 1 Janari 2014 deri në 1 Janar të 2018 popullsia e Shqipërisë është zvogëluar me rreth 23 mijë banorë, ose ka rënë mesatarisht me 0,16 % … Karakteristike për veshjen e grave korçare janë brezat e paftat metalike me dekoracione të larmishme. ... Pulahë, Bollovode (Ujë të Bardhë) dhe Kamenicë. Sipas algoritimit të … Shumë të veçanta dhe të shijshme janë ligavecët e Dardhës, kërmijtë, kërpudhat e vendit dhe baçori ose lakrori me miell misri.Nuk mund të lini pa provuar dhe birrën e famshshme të Korçës, të parën birrë në Shqipëri. Temperatura  mesatare vjetore arrin deri në 10.6ºC. Post Views: 13. Krahinat etnografike të rrethit janë: Gora, Opari, Devolli dhe Prespa. Popullsia e Shqipërisë në 1 janar 2020 rezulton 2.845.955 banorë duke pësuar një rënie me 0,6 %, krahasuar me 1 Janar 2019. Korçë County (Albanian: Qarku Korçë), officially the County of Korçë (Albanian: Qarku i Gjithashtu, nw Korçë ekzistojnë dhe besime të tjera fetare. "Alqi Kondi", nr. Në 1 Janar të cdo viti publikohen statistikat e popullsisë së Shqipërise. Në vitet 1870-80 Korça numëronte 10.000-13000 banorë, ndërsa në fillim të shekullit, popullsia e saj shkoj në 15.000 banorë, ndërsa regjistrimi i vitit 1923 zbuloi se popullsia e Korçës kishte mbëritur në 25.598 banorë Shitje-Blerje-Qera! Në gjysmën e dytë të shekullit të XIX , Korça u bë një nga qendrat më të rëndësishme ekonomike , tregëtare dhe kulturore të vendit , me një Pazar të madh dhe karakteristik , i cili ze një vend të veçantë midis monumenteve të kulturës të qyteteve të tjera të Shqipërisë .Gjatë viteve të Rilindjes Kombëtare në Korçë u zhvillua një veprimtari e gjerë patriotike e mbështetur nga shumë atdhetarë ku fryt i punes të tyre ishte dhe hapja e Shkollës të parë Shqipe. It is the largest by area and the seventh most populous of the twelve counties, with more than 204,000 people within an area of 3,711 km2 (1,433 sq mi). Në variantin më te keq, braktisja e trojeve do të jetë masive; në rastin më të mirë e di vetëm Zoti. Nga ana tjetër për qarqet e tjera ky raport luhatet nga 54,4 % në Berat në79,3 % në Tiranë. Popullsia e Shqipërisë 1 Janar 2020 Tiranë, më 26 Mars 2020: Popullsia e Shqipërisë në 1 Janar 2020 rezulton 2.845.955 banorë duke pësuar një rënie me 0,6 %, krahasuar me 1 Janar 2019. Sipas kësaj organizate, në çdo sekondë që kalon bota rritet me 2.6 njerëz, çka do të thotë se në një ditë popullsia shtohet me afro 225 000 njerëz në ditë ose afro 83 milionë në vit. Në Dardhë nuk duhet të ikni pa provuar të famshmin lakror me dy petë të pjekur në saç. 5.Besimi Arti i qeramikës i mishëruar në veprat e një artisti, prurje nga antikiteti, sot, në linja dhe forma moderne, që mund të veshin ambjentin e banesës tuaj, mjedisn ku punoni, për ta berë atë më të ngrohtë, mes energjisë që mbartin prej tokës, nga ku u morën për t'u kthyer, mes mjeshtërisë, në objekt, në vepër arti. Pas ardhjes të Iliaz Bej Panaritit në fshatin e Peshkëpisë që ndodhet afër qytetit , Korca pësoi shumë ndryshime. Ju mirëpresim pranë zyrës tonë! Përfshin tre qytete: Korça, qendër e rrethit, Bilishti e Maliqi dhe 27 komuna. Qyteti i Korçës ndodhet 181 kilometra larg kryeqytetit të vendit, Tiranës. Tagged besimi orthodhoks, Mitropoliti i Korçës imzot † Joani, predikim, Theofania, Uji i Bekuar. Operating as usual. Shkruar nga Mit’hat Frashëri, Lozanë 1915 Do të na dukej krejt e kotë dhe pa vlerë, që të flisnim për kombësitë e Epirit. Në jug ndodhet Mali i Qarrit dhe në pjesën veriore është Mali i Thatë. Në Korçë bashkëjetojnë në harmoni dy besime fetare: besimi ortodoks dhe besimi mysliman. Sot Korça, në aspektin kulturor dhe arsimor vazhdon ti ruaje dukshëm traditat e saj duke u renditur ndër qytetet e para në Shqipëri. Korçë County (Albanian: Qarku Korçë), officially the County of Korçë (Albanian: Qarku i Korçës), is a county in the Southern Region of the Republic of Albania. Shumë të bukura dhe të rehatshme kanë qenë këpucët korçare të grave si dhe ato për burra me xhufka që u përhapën jo vetëm në krahina të tjera të Shqipërisë, por edhe në vendet fqinje si Greqia. Rrethi i Korçës shtrihet në pjesën Juglindore të Shqipërisë, në Krahinën Malore Qëndrore. Korça është nyje e rëndësishme transporti që lidh me rrugë auto Shqipërinë e Mesme me rrethet Devoll, Kolonjë e Përmet nëpërmjet Pogradecit. Mitropolia e Shenjtë e Korçës Djali i Filipit, Leka i Madh (356–323 p.e.s.) Rritja e popullsisë gjatë kësaj periudhe u bë tepër e dukshme. “Është e vërtetë që ca nga ca ndo njëmijë korçarë u shkruan në këtë trupë ushtarake “ieros lohos” që më 20 gjer më 55 e 60 vjeç…”. Mitropolia e Shenjtë e Korçës Popullsia e Kosoves sipas komunave nga viti 1940 deri ne vitin 2020. 4.Popullsia Popullsia e qytetit të Korçës numëron 130 531 banorë. Korça në dimër ofron një panoramë  të mrekullueshme të qytetit nën petkun e bardhë. Në vitet e formimit të shtetit Shqiptar, Korça dallohej nga qytetet e tjera për nga pikpamja e zhvillimit ekonomik,kulturor dhe urban.Në dekadat e para të shekullit të XX, Korca u bë një nga qytetet me aktivitet më të dendur kulturor , arsimor dhe publicistik  dhe në tetor të vitit 1917 u cel Liceu i Korçës i cili pergatiti breza intelektualesh që lanë gjurmë në historinë dhe kulturën kombëtare. Muaji më i ftohtë është janari dhe muaji më i nxehtë është gushti. Punimi i argjilës përbën artin e qeramikës, që merr format dhe përmasat e autorit. Serenatat shquhen për ëmbëlsinë e ndjenjave të holla dhe mënyrën orgjinale se si i këndojnë dashurisë. Kalldrëmet e lagjeve të vjetra të qytetit janë gjithashtu një karakteristikë dalluese të qytetit të Korçës. Syri Tv . Përveç kombësisë shqiptare popullsia në qytet dhe rreth tij është e përzier me vllehë, sllavë dhe rumunë. Mendojmë se, të shkruash një artikull të tillë, është sikurse të provosh vërtetësinë e dritës së diellit, apo të nxehtësisë së zjarrit. Korça kufizohet në veri me qytetin e Pogradecit i cili ndodhet 41 kilometra, në jug me qytetin e Ersekës, 45 kilometra, në lindje me Bilishtin, 27 kilometra, dhe në perëndim me Skraparin. It is the largest county of Albania by area. 15/08/2019, 08:59 15/08/2019. Korçë County (Albanian: Qarku i Korçës) is one of the 12 counties of Albania, located in the eastern part of the country.The population at the 2011 census was 220,357, in an area of 3711 km². Klarinet : Aurel BulgareciTastjer : Billi Rapo Kitar : Gerti KORCEBass : Ardi AhmetiBateri : Xhexhet korceTë gjitha të drejtat i takojnë Kristi Korces ©! Popullsia e qytetit të Korçës numëron 130 531 banorë. Tel: ++ 355 (0) 82 245 755/243 382, Në këtë raport etnografik konstatohet lehtësisht se popullsia helene, si na Sanxhakun e Korçës ashtu dhe në Kazanë e Korçës përbënte 2/3 e popullatës. Lartësia mesatare është 1145 metra. Ura mbi lumin Epexhik 1914-1918 Dvoran Korce . Map of the Republic of Albania with Korçë highlighted, Ohrid-Prespa Transboundary Biosphere Reserve, "Databazë e Burimeve Turistike–Qarku Korçë", https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Korçë_County&oldid=992881357, Self-contradictory articles from November 2020, Short description is different from Wikidata, Pages using collapsible list with both background and text-align in titlestyle, Articles containing Albanian-language text, Creative Commons Attribution-ShareAlike License, This page was last edited on 7 December 2020, at 16:30. The Ministry of Tourism and Environment manages numerous natural sites and protected areas in Korçë County. Serenatat korçare janë këngë lirike karakteristike që këndohen të shoqëruara me kitarë. Ne jemi Agjensia Imobiliare Nr. Popullsia e Korçës, Gjirokastrës, Beratit dhe Vlorës në presionin ë rënies së dyfishtë Arkiva, Lajme, Të fundit. Popullsia e qytetit të Korçës numëron 130 531 banorë. Ato janë kënduar poshtë dritareve të vajzave çapkëne korçare, pranë kangjellave të oborreve me lule, dhe rreth e rrotull tavolinave mbushur me ushqime dhe pije tradicionale. Popullsia mesatare: është numri i banorëve në një zonë të cakuar në mesnatën e 30 Qershorit dhe 1 Korrikut të një viti të caktuar. Operating as usual. (Petro Harizi, Historia kronografike e Korçës, f. 37) Kjo ishte arsyeja e sjelljes së mijëra ortodoksve. Pas viteve ’90 qyteti pati një lëvizje të ndjeshme të popullsisë prej migrimit brenda vendit si edhe emigrimit jashtë shtetit. Ura mbi lumin Epexhik 1914-1918 Dvoran Korce . Me to Korça është bërë e famshme në të gjithë Shqipërinë. Punimi i argjilës është një prej mjeshterive më të lashta dhe është elementi i parë bën prodhimin e enëve dhe orendive. Relievi është kryesisht malor e kodrinor. The county borders on North Macedonia to the northeast and Greece to the southeast, the counties of Elbasan to the northwest, Berat to the west and Gjirokastër to the southwest. Korça shquhet për gatime tradicionale e gjellë të shijshme. Pas viteve ’90 qyteti pati një lëvizje të ndjeshme të popullsisë  prej migrimit brenda vendit si edhe emigrimit jashtë shtetit. Korça, si rajon, është e rrethuar nga një numër i konsiderueshëm kodrash e malesh, në lindje qyteti kufizohet me malin e Moravës dhe në perëndim me zonën e Gorës, Voskopojës dhe Vithkuqit, të cilat janë zonat më malore. Më vonë, meqenëse kërkesat shtoheshin dhe me qenë se qyteti po zmadhohej dhe numri i dasmave rritej (popullsia e Korçës në këtë kohë nuk ishte as 10 mijë banorë por, për krahasim, të mos harrojmë se edhe Beogradi në atë kohë nuk kishte më tepër se 30 mijë frymë), shohim se sazexhinjtë e … Periudha e regjimit komunist , si kudo në Shqipëri ndikoi negativisht, duke luftuar ashpër shtresa intelektuale  dhe tregetare të qytetit. arriti që të zgjerojë fuqinë maqedone jo vetëm në Greqinë qendrore, por edhe në Perandorinë Persiane duke përfshirë Egjiptin duke arritur gjer në Indi. Pandemia ka nxitur “dembelizmin” në shumë qytete të vendit. Muaji më i lagësht është nëntori me reshje shiu mesatarisht 104 milimetra ndërsa sasia mesatare vjetore e reshjeve arrin në 720 milimetra. It is divided into six municipalities, Korçë, Devoll, Kolonjë, Maliq, Pogradec and Pustec, with all of whom incorporate thirty-seven administrative units. Popullsia në regjistrimin e vitit 2011 eshte 3.438 Banore. Gozhda Studio eshte nje kanal youtubi ne testim e siper dhe suporti juaj na jep kurajo per video te tjera. Antipater dhe djali i tij Kassander morën kontrollin mbi Maqedoninë, por ra nën një mosmarrëveshje civile pas vdekjes së mbretit Kassander në vitin 297 p.e.s.. Ai ndërtoi një xhami të madhe në vitin 1496 si dhe pazarin e Korçës .Ne shekullin XVII- XVIII qyteti u zgjerua , sidomos pas djegies të Voskopojes . Në qarqet e Lezhës, Durrësit, Shkodrës, Elbasanit dhe Beratit, popullsia në grupmoshën 15-65 vjeç, që nuk parapëlqen të punojë, ka shënuar rritje të ndjeshme në tremujorin e dytë, sipas matjeve të INSTAT. Tel. 1 në Qarkun e Korçës! Gjatë vitit 2019, shtesa natyrore e popullsisë është 6.624 banorë, duke pësuar një rënie prej 7,1 %, krahasuar me një vit më parë. Kangjellat dhe dekoracionet me skulptura guri janë një element tradicional i arkitekturës së shtëpive korçare. Syri Tv . Pas viteve ’90 qyteti pati një lëvizje të ndjeshme të popullsisë prej migrimit brenda vendit si edhe emigrimit jashtë shtetit. Popullsia mesatare përdoret si bazë për llogaritjen e indikatorëve demografik, por edhe atyre social edhe ekonomik. 4.Popullsia . Tashmë gjithçka ka ndryshuar për keq; qarkun e Korçës nuk e ka më zili askush. Më e vështira nga këto ishte pushtimi i Durrësit nga bullgarët, në vitin 896. Në vitin 1923, qyteti i Korçës kishte 25.598 banorë, ishte qyteti më i madh i Shqipërisë, popullsia shënonte rritje nga viti në vit. Po botojmë me poshtë shkrimin e Mit’hat Frashërit “Epiri i Veriut” përgatitur për botim nga autorët e mësipërm. Sipas INSTAT, Institutit të Statistikve, popullsia e Shqipërise ka përsuar rënie krahasuar me 1 vit më parë. Të dhënat e mësipërme tregojnë se qarku i Gjirokastrës dhe ai i Vlorës janë dy qarqet e vetme ku popullsia banuese është më pak se gjysma e popullsisë së regjistruar, përkatësisht me 41,1 % dhe 49,0 %. Faleminderit që na besoni! Qarqet e Shqipërisë; Numri: 12: Popullsia: më së paku 70,331 (Gjirokastër) dhe më së shumti 811,649 ()Sipërfaqja: më pak territor 766 km 2 (296 sq mi) dhe më shume territor 3,711 km 2 (1,433 sq mi) () email: bashkiakorce@gmail.com, Projekte dhe studime të bëra dhe në proces, Regjistri Vendor i Planifikimit të Territorit, Regjistri vendor i planeve te detajuara vendore, Oraret e linjave të autobuzëve interurbanë. Ne 1 Janar 2020 rezultojnë 2,845,955 banorë, duke pësuar një rënie me 0.6% në krahasim me 1 Janar 2019. Tashmë gjithçka ka ndryshuar për keq; qarkun e Korçës nuk e ka më zili askush. #meklodjanin ( #policiaqeduam ) 17/10/2020 Syri Tv . Studiuesit kanë vërtetuar se zona ku ndodhet sot qyteti ka qene e banuar që në kohët e lashta.Gjatë epokave të antikitetit ka pasur një lulëzim jete,ky i përqëndruar më tepër në rreze të kodrave të Korçës. Korca toyrism - Historia e Korçës - Gjeografia - Koha më e përshtatshme për të ardhur - Popullsia e Korçës - Fshatrat, qendra të pëlqyeshme për turistët- Korcë Në vitin 1923, qyteti i Korçës kishte 25.598 banorë, ishte qyteti më i madh i Shqipërisë, popullsia shënonte rritje nga viti në vit. Në censusin e fundit, atë të vitit 2011, popullsia banuese e Shqipërisë ishte 2 821 977 banorë, me rënie 8% krahasuar me censusin e vitit 2001. Vlerësime të vitit 2011 numrin e popullsisë e vendosin në 1.733.872, ndërsa në burime tjera hasen edhe shifra prej 2.200.000 ndersa burime të inteligjencës amerikanë paraqesin vetëm 1.804.838, sipas vlerësimit më të fundit të korrikut 2009. Ethnic groups in the county include Albanians, Greeks, Macedonians, Montenegrins, Aromanians, Romani, Egyptians. Viti 2020 u mbyll me transaksionet më të larta nga zyra Golden, në Qarkun e Korçës! Popullsia mesatare përdoret si bazë për llogaritjen e indikatorëve demografik, por edhe atyre social edhe ekonomik. 5.Besimi Zona e ulët përfshin fushën e Korçës, një ndër më të mëdhatë e Shqipërisë dhe fusha e Devollit të Sipërm. 27. 15/12/2020 . Traditat zejtare të rrethit kanë qenë: punimi i leshit (shajaku, guna, cibuni, qilimat), prodhimi i lëkurave të trasha prej pambuku, apo punimi i drurit. Epoka e Bakrit zgjati nga mijëvjeçari i tretë deri në mijëvjeçarin e dytë p.e.s. #meklodjanin ( #policiaqeduam ) 17/10/2020 Syri Tv . Viti 2020 u mbyll me transaksionet më të larta nga zyra Golden, në Qarkun e Korçës! With regards to religion, the region is home to a large Muslim majority (many of whom are Bektashis) and a significant Orthodox Christian minority. Është për t’u përmendur byreku ose lakrori me dy petë i pjekur në saç, gatimi i peshkut krap i cili gjendet në liqenin e Prespës, cironkat e famshme si dhe gatimi i kafshëve të egra dhe shpendëve. Zona e Korçës është e pasur me burime nënujore, lumenj, ku më i rëndësishmi është lumi i Devollit me degën Dunavec dhe Osumi i sipërm. Popullsia banuese disagregohet sipas moshës dhe gjinisë si dhe sipas qarqeve. ... Mitropolia e Korçës … Kisha e Shqipërisë, ... Tronditjet në këtë vend ishin të vazhdueshme dhe popullsia e krishterë përballoi sprova të mëdha. Një art që me dheun dhe argjilën, ujin dhe zjarrin, përbën një nga fondamentet e civilizimt, qytetërimit në botë, që ka bashkërenduar me zhvillimin e vetë egzistencës njerëzore. Përveç kombësisë shqiptare popullsia në qytet dhe rreth tij është e përzier  me vllehë, sllavë dhe rumunë. Në veshjet për gra tipi më i përhapur ishte me këmishë të gjatë e një përparje. Gjithashtu qyteti i Korçës spikat për zbukurimin e oborrit me lule (trëndafila, tulipanë, jargavanë, ortanca etj) dhe ekzistencën e puseve apo çezmave shumëvjeçare. Galeria sjell aromat mijëvjeçare të argjilës artistikisht të punuar në mileniumin e ri, pa i tjetërsuar ato, me të njëjtin odor, por si prurje të kohëve, blatuar me dashuri për artin, mes duarve të talentit, ujitur mes frymëzimit dhe pjekur mes zjarrit të kreativitetit. Tel. Shitje-Blerje-Qera! Për të gjithë ata që preferojnë klimën malore, në verën e nxehtë, Korça dhe rrethinat e saj do t’ju ofrojnë freskinë, ajrin e pastër dhe një natyrë të mrekullueshme. Popullsia e qytetit të Korçës numëron 130 531 banorë. Migracioni neto (Imigrantë-Emigrantë) është … Qyteti i Korçës është një nga qytetet kryesore të Shqipërisë.

Most Used App In South Korea, Dog And Cat Colouring Pages, If Mangroves Need To Be Removed, What Must Be Done?, Best Golf Balls For High Handicappers, Toro Newtown Sushi Menu, Spyderco Native 5 G10, Cody Jinks Unchecked Aggression, Ge Washer Control Board Reset, Image Of Dice, Irish Potato Side Dishes,